Vendela Jonasson

Djurhälsoveterinär-produktionsdjur

Jag har ett stort intresse för nötkreatur och har arbetat i mjölkföretag sedan barnsben. Hemmavid har jag en egen mindre nöt- och grisköttsproduktion. Tidigare har jag arbetat som distriktsveterinär och djurhälsoveterinär i flertalet år och vidareutbildar mig kontinuerligt inom mjölk- och nötköttsproduktion.

Mina besök är anpassade efter dina behov och önskemål och jag samarbetar gärna med andra rådgivare på gården. Jag jobbar huvudsakligen med förebyggande djurhälsoarbete enligt Vetvicekonceptet där utgångspunkten är helheten i besättningen. Flera av mina besättningar idag är anslutna till VILA, Villkorad Läkemedelsanvändning. Det är ett arbetssätt där vi tillsammans förebygger sjukdomar i din besättning och du som djurägare själv får behandla dina djur. Det är ett produktivt och roligt arbetssätt och jag ser gärna att fler ansluter sig.

Jag arbetar också mycket med smittsäkrad besättning, djurägarseminbesök, reproduktion och erbjuder ultraljudsdiagnostik exempelvis tidiga dräktigheter, könsbestämning och mycket mer. I samband med besök erbjuds också behandling av eventuellt akut sjuka djur.

Jag och mina kollegor kan erbjuda nödvändiga kurser för VILA, djurägarseminörer och mycket mera.

Kontaktinformation

vendela.jonasson@bondesoker.com

+46 702719113